TechTalkz.com Logo Ask the Experts!

Go Back   TechTalkz.com Technology & Computer Troubleshooting Forums > Tech Support Archives > Hardware > Video Cards - nVidia

NVMonitor not showing temperature

Video Cards - nVidia

 
 
Thread Tools Display Modes
Unread 07-06-2008, 05:20 PM   #1
Access
Guest
 
Posts: n/a
NVMonitor not showing temperature

Hi,

I just bought myself an Asus EN8800GT TOP card. I didn't install the drivers
that were included with the card, I just installed the latest Nvidia drivers
(175.16) and NTune software (5.05.54). The problem now is that the GPU
temperature stays zero in the NVMonitor part of the Nvidia control panel.
Whatever I configure, the temperature doesn't show. Anyone else with the
same problem and a possible solution ?

Matthias



Sponsored Links
 
Unread 07-06-2008, 06:25 PM   #2
Augustus
Guest
 
Posts: n/a
Re: NVMonitor not showing temperature


"Access" <anti@spam.com> wrote in message
news:484ac31a$0$2808$ba620e4c@news.skynet.be...
> Hi,
>
> I just bought myself an Asus EN8800GT TOP card. I didn't install the
> drivers that were included with the card, I just installed the latest
> Nvidia drivers (175.16) and NTune software (5.05.54). The problem now is
> that the GPU temperature stays zero in the NVMonitor part of the Nvidia
> control panel. Whatever I configure, the temperature doesn't show. Anyone
> else with the same problem and a possible solution ?
>
> Matthias


What two readings do you get for the PCB and GPU sensors with GPU-Z?


 
Unread 07-06-2008, 10:19 PM   #3
Access
Guest
 
Posts: n/a
Re: NVMonitor not showing temperature


"Augustus" <no_one@no_where.net> wrote in message
newsTz2k.155$sg6.131@edtnps91...
>
> "Access" <anti@spam.com> wrote in message
> news:484ac31a$0$2808$ba620e4c@news.skynet.be...
>> Hi,
>>
>> I just bought myself an Asus EN8800GT TOP card. I didn't install the
>> drivers that were included with the card, I just installed the latest
>> Nvidia drivers (175.16) and NTune software (5.05.54). The problem now is
>> that the GPU temperature stays zero in the NVMonitor part of the Nvidia
>> control panel. Whatever I configure, the temperature doesn't show. Anyone
>> else with the same problem and a possible solution ?
>>
>> Matthias

>
> What two readings do you get for the PCB and GPU sensors with GPU-Z?
>


What do you mean ? With GPU-Z 0.2.3 I only see GPU core clock, GPU memory
clock and fan speed in the "Sensors" tab.


 
Unread 08-06-2008, 02:22 AM   #4
Mr.E Solved!
Guest
 
Posts: n/a
Re: NVMonitor not showing temperature

Access wrote:
> Hi,
>
> I just bought myself an Asus EN8800GT TOP card. I didn't install the drivers
> that were included with the card, I just installed the latest Nvidia drivers
> (175.16) and NTune software (5.05.54). The problem now is that the GPU
> temperature stays zero in the NVMonitor part of the Nvidia control panel.
> Whatever I configure, the temperature doesn't show. Anyone else with the
> same problem and a possible solution ?
>
> Matthias


I'm using 175.16 with 5.05.54 and I must use the lower panel of
NVMonitor to see GPU1 temp readings. Otherwise the only info you can see
is: Performance (CPU/MEM), Bus Speeds, Voltages in the top panel.

Then you click the right arrow button in the lower right and can see GPU
temps and Fan speeds.

I get the feeling you are doing this but there is no GPU readout? What
happens when you use the old-style nvidia control panel to see your
temps? If you can't see the GPU temps with any of the usual suspects,
speedfan, Riva Tuner, I'd ditch the card as I've never seen a
malfunctioning GPU temp sensor on any card....ever!
 
Unread 08-06-2008, 02:22 AM   #5
Augustus
Guest
 
Posts: n/a
Re: NVMonitor not showing temperature

> What do you mean ? With GPU-Z 0.2.3 I only see GPU core clock, GPU memory
> clock and fan speed in the "Sensors" tab.


This is what I see with my Galaxy 8800GT OC 512Mb unit and GPU-Z 2.3.....
http://www.flickr.com/photos/23117617@N04/2559308485/


 
Unread 08-06-2008, 09:18 AM   #6
Access
Guest
 
Posts: n/a
Re: NVMonitor not showing temperature


"Augustus" <no_one@no_where.net> wrote in message
news:weH2k.183$sg6.136@edtnps91...
>> What do you mean ? With GPU-Z 0.2.3 I only see GPU core clock, GPU memory
>> clock and fan speed in the "Sensors" tab.

>
> This is what I see with my Galaxy 8800GT OC 512Mb unit and GPU-Z 2.3.....
> http://www.flickr.com/photos/23117617@N04/2559308485/
>


Strange I don't see these values, only the one I mentioned ...


 
Unread 08-06-2008, 09:18 AM   #7
Access
Guest
 
Posts: n/a
Re: NVMonitor not showing temperature


"Mr.E Solved!" <Iamsingle@askme.out> wrote in message
news:ubydnTfEXPjFqNbVnZ2dnUVZ_tajnZ2d@comcast.com. ..
> Access wrote:
>> Hi,
>>
>> I just bought myself an Asus EN8800GT TOP card. I didn't install the
>> drivers that were included with the card, I just installed the latest
>> Nvidia drivers (175.16) and NTune software (5.05.54). The problem now is
>> that the GPU temperature stays zero in the NVMonitor part of the Nvidia
>> control panel. Whatever I configure, the temperature doesn't show. Anyone
>> else with the same problem and a possible solution ?
>>
>> Matthias

>
> I'm using 175.16 with 5.05.54 and I must use the lower panel of NVMonitor
> to see GPU1 temp readings. Otherwise the only info you can see is:
> Performance (CPU/MEM), Bus Speeds, Voltages in the top panel.
>
> Then you click the right arrow button in the lower right and can see GPU
> temps and Fan speeds.
>


I see the temperature graph but it always stays zero ...

> I get the feeling you are doing this but there is no GPU readout? What
> happens when you use the old-style nvidia control panel to see your temps?
> If you can't see the GPU temps with any of the usual suspects, speedfan,
> Riva Tuner, I'd ditch the card as I've never seen a malfunctioning GPU
> temp sensor on any card....ever!


I will try RivaTuner to see if this helps. I don't have to connect a cable
or something to be able to read temperature ? This all should happen through
the PCI-e bus ?


 
Unread 08-06-2008, 09:18 AM   #8
Access
Guest
 
Posts: n/a
Re: NVMonitor not showing temperature


"Access" <anti@spam.com> wrote in message
news:484ba232$0$2796$ba620e4c@news.skynet.be...
>
> "Mr.E Solved!" <Iamsingle@askme.out> wrote in message
> news:ubydnTfEXPjFqNbVnZ2dnUVZ_tajnZ2d@comcast.com. ..
>> Access wrote:
>>> Hi,
>>>
>>> I just bought myself an Asus EN8800GT TOP card. I didn't install the
>>> drivers that were included with the card, I just installed the latest
>>> Nvidia drivers (175.16) and NTune software (5.05.54). The problem now is
>>> that the GPU temperature stays zero in the NVMonitor part of the Nvidia
>>> control panel. Whatever I configure, the temperature doesn't show.
>>> Anyone else with the same problem and a possible solution ?
>>>
>>> Matthias

>>
>> I'm using 175.16 with 5.05.54 and I must use the lower panel of NVMonitor
>> to see GPU1 temp readings. Otherwise the only info you can see is:
>> Performance (CPU/MEM), Bus Speeds, Voltages in the top panel.
>>
>> Then you click the right arrow button in the lower right and can see GPU
>> temps and Fan speeds.
>>

>
> I see the temperature graph but it always stays zero ...
>
>> I get the feeling you are doing this but there is no GPU readout? What
>> happens when you use the old-style nvidia control panel to see your
>> temps? If you can't see the GPU temps with any of the usual suspects,
>> speedfan, Riva Tuner, I'd ditch the card as I've never seen a
>> malfunctioning GPU temp sensor on any card....ever!

>
> I will try RivaTuner to see if this helps. I don't have to connect a cable
> or something to be able to read temperature ? This all should happen
> through the PCI-e bus ?
>


I installed RivaTuner v2.09. Although it complains at startup that my
drivers are not yet supported, I can read my GPU core temperature with it !!
Woohoo !! Guess ntune doesn't work too well with this card

Thanks
Matthias


 
Unread 26-06-2008, 01:44 PM   #9
EagleOwl
Guest
 
Posts: n/a
Re: NVMonitor not showing temperature

Sponsored Links

I have the exact samt problem as you had (/have). It works for me in
rivatuner, so there's no problem with the sensor. However, in rivatuner
I cannot get the fan control options working. (my goal is to make
dynamically adjusted fan speeds) So then I use nTune, where I can set
the fan speed. But then nTune (or rather NVMonitor) cannot detect the
gpu temp. It just says 0 degrees.

Did you just come to the conclusion that NVMonitor does not work with
this specific graphics card?




--
EagleOwl

Sponsored Links
 
 

Thread Tools
Display Modes



< Home - Windows Help - MS Office Help - Hardware Support >


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:46 PM.


vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2005-2016, TechTalkz.com. All Rights Reserved - Privacy Policy
Valid XHTML 1.0 Transitional