TechTalkz.com Home

Go Back   Windows Help & Support > Windows Server
Home Register Forum Rules FAQ User Blogs Gallery

Error 1079 Windows Audio Service

Windows Server


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-23-2009, 03:30 AM   #1
frankvfox
Guest
 
Posts: n/a
Default Error 1079 Windows Audio Service

Just rebuilt my 64 bit Dell T605 with Server 2008. It's my personal
development machine so I installed a Creative SB X-Fi sound card. I can't
start the Audio Services because of error 1079 "The account specified for
this service is different from the account specified for other services
running in the same process". Going through all the other services (both
required and dependent for audio service) I find they are all assigned the
Local System account and with the "Allow service to interact with desktop"
check box unchecked. All the required services are running before trying to
start audio. What am I missing? I can't figure this out.

Frank Fox
Hendersonville, Tennessee



Advertisement

  Reply With Quote
Old 10-01-2009, 08:30 PM   #2
devaraju.k
Guest
 
Posts: n/a
Default RE: Error 1079 Windows Audio Service



"frankvfox" wrote:

> Just rebuilt my 64 bit Dell T605 with Server 2008. It's my personal
> development machine so I installed a Creative SB X-Fi sound card. I can't
> start the Audio Services because of error 1079 "The account specified for
> this service is different from the account specified for other services
> running in the same process". Going through all the other services (both
> required and dependent for audio service) I find they are all assigned the
> Local System account and with the "Allow service to interact with desktop"
> check box unchecked. All the required services are running before trying to
> start audio. What am I missing? I can't figure this out.
>
> Frank Fox
> Hendersonville, Tennessee
>
>

  Reply With Quote
Old 10-01-2009, 08:30 PM   #3
Devaraju
Guest
 
Posts: n/a
Default RE: Error 1079 Windows Audio Service

Hello Frank

Please try the following settings to resolve your issue..

goto services.msc ->windows audio ->click on logon

Under log on - I typed in

NT AUTHORITY\LocalService

then the password.

And restarted it - I hope it works!


Deva
"frankvfox" wrote:

> Just rebuilt my 64 bit Dell T605 with Server 2008. It's my personal
> development machine so I installed a Creative SB X-Fi sound card. I can't
> start the Audio Services because of error 1079 "The account specified for
> this service is different from the account specified for other services
> running in the same process". Going through all the other services (both
> required and dependent for audio service) I find they are all assigned the
> Local System account and with the "Allow service to interact with desktop"
> check box unchecked. All the required services are running before trying to
> start audio. What am I missing? I can't figure this out.
>
> Frank Fox
> Hendersonville, Tennessee
>
>

  Reply With Quote
Old 10-01-2009, 08:30 PM   #4
Devaraju
Guest
 
Posts: n/a
Default RE: Error 1079 Windows Audio Service

Hello Frank

Please try the following settings to resolve your issue..

goto services.msc ->windows audio ->click on logon

Under log on - I typed in

NT AUTHORITY\LocalService

then the password.

And restarted it - I hope it works!


-Deva

"frankvfox" wrote:

> Just rebuilt my 64 bit Dell T605 with Server 2008. It's my personal
> development machine so I installed a Creative SB X-Fi sound card. I can't
> start the Audio Services because of error 1079 "The account specified for
> this service is different from the account specified for other services
> running in the same process". Going through all the other services (both
> required and dependent for audio service) I find they are all assigned the
> Local System account and with the "Allow service to interact with desktop"
> check box unchecked. All the required services are running before trying to
> start audio. What am I missing? I can't figure this out.
>
> Frank Fox
> Hendersonville, Tennessee
>
>

  Reply With Quote
Old 09-15-2010, 03:30 PM   #5
Santhosh Kannan
Guest
 
Posts: n/a
Default Audio Problem resolved

Hi Deva,
Thanks a lot, its working..

> On Tuesday, September 22, 2009 10:57 PM frankvfox wrote:


> Just rebuilt my 64 bit Dell T605 with Server 2008. it is my personal
> development machine so I installed a Creative SB X-Fi sound card. I cannot
> start the Audio Services because of error 1079 "The account specified for
> this service is different from the account specified for other services
> running in the same process". Going through all the other services (both
> required and dependent for audio service) I find they are all assigned the
> Local System account and with the "Allow service to interact with desktop"
> check box unchecked. All the required services are running before trying to
> start audio. What am I missing? I cannot figure this out.
>
> Frank Fox
> Hendersonville, Tennessee



>> On Thursday, October 01, 2009 3:36 PM devaraju.k wrote:


>> "frankvfox" wrote:



>>> On Thursday, October 01, 2009 3:37 PM Devaraju wrote:


>>> Hello Frank
>>>
>>> Please try the following settings to resolve your issue..
>>>
>>> goto services.msc ->windows audio ->click on logon
>>>
>>> Under log on - I typed in
>>>
>>> NT AUTHORITY\LocalService
>>>
>>> then the password.
>>>
>>> And restarted it - I hope it works!
>>>
>>>
>>> Deva
>>> "frankvfox" wrote:



>>>> On Thursday, October 01, 2009 3:38 PM Devaraju wrote:


>>>> Hello Frank
>>>>
>>>> Please try the following settings to resolve your issue..
>>>>
>>>> goto services.msc ->windows audio ->click on logon
>>>>
>>>> Under log on - I typed in
>>>>
>>>> NT AUTHORITY\LocalService
>>>>
>>>> then the password.
>>>>
>>>> And restarted it - I hope it works!
>>>>
>>>>
>>>> -Deva
>>>>
>>>> "frankvfox" wrote:



>>>> Submitted via EggHeadCafe - Software Developer Portal of Choice
>>>> ObjectDumper LINQ To Export Collection Via .NET Reflection
>>>> http://www.eggheadcafe.com/tutorials...eflection.aspx

  Reply With Quote
Old 09-27-2010, 08:30 PM   #6
bobvila
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Error 1079 Windows Audio Service

Advertisement
Devaraju wrote on 10/01/2009 15:38 ET :
> Hello Frank
>
> Please try the following settings to resolve your issue..
>
> goto services.msc ->windows audio ->click on logon
>
> Under log on - I typed in
>
> NT AUTHORITYLocalService
>
> then the password.
>
> And restarted it - I hope it works!
>
>
> -Deva
>
> "frankvfox" wrote:
>
>> Just rebuilt my 64 bit Dell T605 with Server 2008. It's my personal
>> development machine so I installed a Creative SB X-Fi sound card. I can't
>> start the Audio Services because of error 1079 "The account specified

for
>> this service is different from the account specified for other services
>> running in the same process". Going through all the other services

(both
>> required and dependent for audio service) I find they are all assigned the
>> Local System account and with the "Allow service to interact with
>> desktop"
>> check box unchecked. All the required services are running before trying to
>> start audio. What am I missing? I can't figure this out.
>>
>> Frank Fox
>> Hendersonville, Tennessee
>>
>>
>>
>>

>

I was having the same error as the original poster with Windows 7 64 Bit Home
Premium. I tried this solution and I was able to start the Windows Audio
Service. Thanks.

Advertisement

  Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes



< Windows Help - MS Office Help >


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:10 AM.


vBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2005-2008, TechTalkz.com. All Rights Reserved - Privacy Policy
Valid XHTML 1.0 Transitional