TechTalkz.com Logo Ask the Experts!

Go Back   TechTalkz.com Technology & Computer Troubleshooting Forums > Tech Support Archives > Microsoft > Windows XP

Code 10, no audio device ...

Windows XP

 
 
Thread Tools Display Modes
Unread 27-08-2007, 06:25 PM   #1
RobinZ
Guest
 
Posts: n/a
Code 10, no audio device ...

Swapped in new motherboard to existing box, kept existing XP SP2 OS. XP
re-dected all devices upon reboots. Loaded all manufacturer's motherboard
drivers. Audio enabled in BIOS.

Vinyl AC97 codec driver status "This device cannot start. (Code 10)", greyed
out in control panel. Boot from Ubuntu disk, I hear audio, therefore not a
hardware problem.

Something in XP, do you know what I can clear out in registry to get working?

Robin
 
Unread 27-08-2007, 06:25 PM   #2
DL
Guest
 
Posts: n/a
Re: Code 10, no audio device ...

Run a repair installation of winxp

"RobinZ" <RobinZ@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:AD8D1AC2-C1C7-4873-850C-81FF212A714A@microsoft.com...
> Swapped in new motherboard to existing box, kept existing XP SP2 OS. XP
> re-dected all devices upon reboots. Loaded all manufacturer's motherboard
> drivers. Audio enabled in BIOS.
>
> Vinyl AC97 codec driver status "This device cannot start. (Code 10)",
> greyed
> out in control panel. Boot from Ubuntu disk, I hear audio, therefore not a
> hardware problem.
>
> Something in XP, do you know what I can clear out in registry to get
> working?
>
> Robin



 
Unread 27-08-2007, 06:25 PM   #3
DL
Guest
 
Posts: n/a
Re: Code 10, no audio device ...

Run a repair installation of winxp

"RobinZ" <RobinZ@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:AD8D1AC2-C1C7-4873-850C-81FF212A714A@microsoft.com...
> Swapped in new motherboard to existing box, kept existing XP SP2 OS. XP
> re-dected all devices upon reboots. Loaded all manufacturer's motherboard
> drivers. Audio enabled in BIOS.
>
> Vinyl AC97 codec driver status "This device cannot start. (Code 10)",
> greyed
> out in control panel. Boot from Ubuntu disk, I hear audio, therefore not a
> hardware problem.
>
> Something in XP, do you know what I can clear out in registry to get
> working?
>
> Robin



 
Unread 27-08-2007, 06:25 PM   #4
RobinZ
Guest
 
Posts: n/a
Re: Code 10, no audio device ...

Thanks. I'll give it a try.

Robin



"DL" wrote:

> Run a repair installation of winxp
>
> "RobinZ" <RobinZ@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:AD8D1AC2-C1C7-4873-850C-81FF212A714A@microsoft.com...
> > Swapped in new motherboard to existing box, kept existing XP SP2 OS. XP
> > re-dected all devices upon reboots. Loaded all manufacturer's motherboard
> > drivers. Audio enabled in BIOS.
> >
> > Vinyl AC97 codec driver status "This device cannot start. (Code 10)",
> > greyed
> > out in control panel. Boot from Ubuntu disk, I hear audio, therefore not a
> > hardware problem.
> >
> > Something in XP, do you know what I can clear out in registry to get
> > working?
> >
> > Robin

>
>
>

 
Unread 27-08-2007, 06:25 PM   #5
RobinZ
Guest
 
Posts: n/a
Re: Code 10, no audio device ...

Thanks. I'll give it a try.

Robin



"DL" wrote:

> Run a repair installation of winxp
>
> "RobinZ" <RobinZ@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:AD8D1AC2-C1C7-4873-850C-81FF212A714A@microsoft.com...
> > Swapped in new motherboard to existing box, kept existing XP SP2 OS. XP
> > re-dected all devices upon reboots. Loaded all manufacturer's motherboard
> > drivers. Audio enabled in BIOS.
> >
> > Vinyl AC97 codec driver status "This device cannot start. (Code 10)",
> > greyed
> > out in control panel. Boot from Ubuntu disk, I hear audio, therefore not a
> > hardware problem.
> >
> > Something in XP, do you know what I can clear out in registry to get
> > working?
> >
> > Robin

>
>
>

 
Unread 27-08-2007, 06:25 PM   #6
RobinZ
Guest
 
Posts: n/a
Re: Code 10, no audio device ...

Also, before I do a repair, I will be using a XP SP2 disk which does not have
a years worth of updates on it. Will this not cause me some further grief?

Robin


"DL" wrote:

> Run a repair installation of winxp
>
> "RobinZ" <RobinZ@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:AD8D1AC2-C1C7-4873-850C-81FF212A714A@microsoft.com...
> > Swapped in new motherboard to existing box, kept existing XP SP2 OS. XP
> > re-dected all devices upon reboots. Loaded all manufacturer's motherboard
> > drivers. Audio enabled in BIOS.
> >
> > Vinyl AC97 codec driver status "This device cannot start. (Code 10)",
> > greyed
> > out in control panel. Boot from Ubuntu disk, I hear audio, therefore not a
> > hardware problem.
> >
> > Something in XP, do you know what I can clear out in registry to get
> > working?
> >
> > Robin

>
>
>

 
Unread 27-08-2007, 06:25 PM   #7
RobinZ
Guest
 
Posts: n/a
Re: Code 10, no audio device ...

Also, before I do a repair, I will be using a XP SP2 disk which does not have
a years worth of updates on it. Will this not cause me some further grief?

Robin


"DL" wrote:

> Run a repair installation of winxp
>
> "RobinZ" <RobinZ@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:AD8D1AC2-C1C7-4873-850C-81FF212A714A@microsoft.com...
> > Swapped in new motherboard to existing box, kept existing XP SP2 OS. XP
> > re-dected all devices upon reboots. Loaded all manufacturer's motherboard
> > drivers. Audio enabled in BIOS.
> >
> > Vinyl AC97 codec driver status "This device cannot start. (Code 10)",
> > greyed
> > out in control panel. Boot from Ubuntu disk, I hear audio, therefore not a
> > hardware problem.
> >
> > Something in XP, do you know what I can clear out in registry to get
> > working?
> >
> > Robin

>
>
>

 
Unread 27-08-2007, 06:26 PM   #8
RobinZ
Guest
 
Posts: n/a
Re: Code 10, no audio device ...

Do you mean run "repair" off the XP cd or re-install O.S. over existing
installation?

Robin



"DL" wrote:

> Run a repair installation of winxp
>
> "RobinZ" <RobinZ@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:AD8D1AC2-C1C7-4873-850C-81FF212A714A@microsoft.com...
> > Swapped in new motherboard to existing box, kept existing XP SP2 OS. XP
> > re-dected all devices upon reboots. Loaded all manufacturer's motherboard
> > drivers. Audio enabled in BIOS.
> >
> > Vinyl AC97 codec driver status "This device cannot start. (Code 10)",
> > greyed
> > out in control panel. Boot from Ubuntu disk, I hear audio, therefore not a
> > hardware problem.
> >
> > Something in XP, do you know what I can clear out in registry to get
> > working?
> >
> > Robin

>
>
>

 
Unread 27-08-2007, 06:26 PM   #9
RobinZ
Guest
 
Posts: n/a
Re: Code 10, no audio device ...

Do you mean run "repair" off the XP cd or re-install O.S. over existing
installation?

Robin



"DL" wrote:

> Run a repair installation of winxp
>
> "RobinZ" <RobinZ@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:AD8D1AC2-C1C7-4873-850C-81FF212A714A@microsoft.com...
> > Swapped in new motherboard to existing box, kept existing XP SP2 OS. XP
> > re-dected all devices upon reboots. Loaded all manufacturer's motherboard
> > drivers. Audio enabled in BIOS.
> >
> > Vinyl AC97 codec driver status "This device cannot start. (Code 10)",
> > greyed
> > out in control panel. Boot from Ubuntu disk, I hear audio, therefore not a
> > hardware problem.
> >
> > Something in XP, do you know what I can clear out in registry to get
> > working?
> >
> > Robin

>
>
>

 
Unread 27-08-2007, 06:26 PM   #10
Uncle Grumpy
Guest
 
Posts: n/a
Re: Code 10, no audio device ...

RobinZ <RobinZ@discussions.microsoft.com> wrote:

>Also, before I do a repair, I will be using a XP SP2 disk which does not have
>a years worth of updates on it. Will this not cause me some further grief?


Not with your present problem. You WILL have to download a lot of
stuff once you've fixed that ;-(
 
 

Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RE: No audio device amh Windows XP 2 30-08-2007 04:59 AM
Windows XP audio device disappears from audio properties, suspected .dll problem sj_mullins@hotmail.com Windows XP 0 27-08-2007 09:16 PM
Windows XP audio device disappears from audio properties, suspected .dll problem sj_mullins@hotmail.com Windows XP 0 27-08-2007 09:15 PM
No Audio Output Device is Installed Danizma Windows Vista All 11 19-08-2007 04:34 PM
no audio device found Bill Windows XP 4 16-08-2007 06:14 AM


< Home - Windows Help - MS Office Help - Hardware Support >


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:43 PM.


vBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Copyright © 2005-2013, TechTalkz.com. All Rights Reserved - Privacy Policy
Valid XHTML 1.0 Transitional